Het Huis met een Verhaal
 

In december 2008 kocht ik een tweedehands poppenhuis van Greenleaf genaamd The Willowcrest.

Ik was op slag verliefd op dit huis.

Het huis was grotendeels gebouwd en alleen aan de buitenkant geschilderd. De binnenkant was nog helemaal kaal . Een prima uitgangspunt voor een opknapklus.


Werk- en bouwtekeningen waren niet voorhanden maar via het forum van Greenleaf kreeg ik ingescande tekeningen. Het huis zat wat onlogisch in elkaar en ik ben meteen begonnen met het verwijderen van de trap naar zolder, het dichtmaken van een deur van de keuken naar de woonkamer en het egaliseren van de zoldervloer. Ook de prominent aanwezige schoorsteen op zolder moest aan de zaag geloven.


Zo creëerde ik wat grotere kamers om het huis in te richten.


Het schilderwerk aan de voorzijde van het huis laat ik intact. De binnenzijde van het huis zag er na een laag grondverf al wat vriendelijker uit.

De aangebrachte originele dakpannen verkeerden in zo’n slechte staat dat deze verwijderd  moesten worden.In oktober 2009 komen er nieuwe dakpannen

Niet de originele Greenleaf pannen maar wel in de originele kleur

Vorige paginaThe_Willowcrest.html
HomeHome_page_PPH.html

De bouw overslaan en door naar Het Oude Berenhuis

Omdat deze bouwpagina door mijn bedrijvigheid inmiddels te lang geworden is heb ik ervoor gekozen een keuzemenu te maken voor de diverse ruimtes van het huis. Je kunt zowel op de foto als op de tekst klikken om naar de ruimte van je keuze te gaan.

De WoonkamerWB_Woonkamer.html
De KeukenWB_Keuken.html
De SlaapkamerWB_Slaapkamer.html
De BadkamerWB_Badkamer.html
De ZolderWB_Zolder.html
Hal 1e VerdiepingWB_Hal_1e_verd.html